Mariakapel Holthees

agenda

Mónica Coronado en Manito

Datum: 28 2018 15:30

Zondagmiddag 28 januari zullen passievolle flamenco en Spaanstalige liederen de Mariakapel hartstochtelijk verwarmen. Het natuurtalent Manito, die opgegroeid is in de traditionele zigeuner flamenco cultuur, zal de warmbloedige Mónica Coronado begeleiden. De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica weet door haar temperament en performance in een mum van tijd het publiek mee te nemen naar de melancholie en passie van de Spaanse “duende”.

Monica07

Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt .Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Tijdens de voorstelling speel Manito ook andere snaarinstrumenten waaronder de láud (Spaanse luit) Een live optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Monica01

Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld. Muziekstromingen zoals flamenco, jazz, pop en latin zijn haar inspiratiebronnen.

Monica08

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’ Het concert op zondag 28 januari begint om 15.30 uur. De entree bedraagt € 12,50 en kaarten zijn te reserveren via deze website of telefonisch 0478-636948 of 06-16170433.

zoeken

het fotoalbum

auteursrecht

© Copyright 2004-2022 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5