Mariakapel Holthees

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt

Datum: 26 2019 15:30

Zondagmiddag 26 mei a.s. hebben we op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees drie rasmuzikanten staan. Alle drie hebben hun sporen verdiend in de rootsmuziek. Om muziek van The Band, Dr. John, Bob Dylan en Bobby Charles op de manier te zingen en te spelen zoals zij dat doen moet je die muziek tot in de diepste vezels beheersen. En dat doen ze! Dat hebben ze een paar jaar geleden op ons podium bewezen in een druk bezocht concert met een zeer enthousiast publiek dat ons verzocht om deze groep in de toekomst nogmaals op ons muziekpodium te halen. Bij deze!

We hebben hier te maken met drie voortreffelijke instrumentalisten en songwriters.
Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelt piano en hammond bij o.a. JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. Onder de naam ‘Birdcatcher’ bracht hij een prachtig soloalbum uit, waar ook de andere heren aan meewerkten. Voor alle bluesliefhebbers is hij een absolute virtuoos op de piano!
Eric van Dijsseldonk was de frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met het maken van prachtige ballads. Hij is tevens de gitarist van o.a. Ricky Koole, The Revolvers en Laura Vane & the Vipertones.
Wouter Planteijdt staat al decennia lang op de podia met zijn eigenzinnige band Sjako! Hij bracht ook twee fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer, o.a. bij Maarten van Roozendaal, Bob Fosko en Henny Vrienten.

Onder de titel “The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz” deden ze, met vijfmans band en verhalen van Leo Blokhuis, een uitgebreide theatertour. Nu treden ze op als semi-akoestisch trio, met een combinatie van eigen werk en zorgvuldig gekozen covers. Denk hierbij in de richting van Bob Dylan, Bobby Charles en Dr. John. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met natuurlijk veel driestemmige zang. 

Het concert begint om 15.30 uur en de entrée bedraagt € 12,50.

Dat concert vindt plaats op zondag 26 mei, aanvang: 15.30 uur. Kaarten à € 12.50 voor het concert zijn te reserveren via deze website of telefonisch 0478-636948 of 06-16170433.

Agenda

Marion Vervoort, Egbert Derix en Norbert Leurs

Datum: 4 juni 2023
meer >>

Midzomernacht

Datum: 21 juni 2023
Samenvatting: Nieuws volgt
meer >>

Saranne

Datum: 24 september 2023
Samenvatting: Nieuws volgt
meer >>

 

 

Marion Vervoort, Egbert Derix en Norbert Leurs (4 juni)
Bestellen

Zoeken

auteursrecht

© Copyright 2004-2023 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5