Mariakapel Holthees

agenda

Catherine Delasalle & Philip Thuriot

Datum: 29 2016 15:30

Op zondagmiddag 29 mei a.s. om 15.30 uur zal de Mariakapel in Holthees opnieuw ondergedompeld worden in de melancholie van het Franse chanson door de intens warme- en heldere stem van Catherine Delasalle. Dit concert brengt ons  terug naar de sfeer  van de jaren ’60 en’70 ! De Franse chansonnière Catherine Delasalle was afgelopen jaren één van de grootste successen in de Mariakapel. Daarom komt zij opnieuw naar  Holthees met een geheel nieuw programma. Zij is vooral in Frankrijk en België bekend  als jazz- en chansons vertolkster en wordt daar de ambassadrice van het Franse chanson genoemd. Zij wordt deze middag begeleid door Philippe Thuriot, een absolute magiër op de accordeon.

Catherine Delasalle
Na het succesvolle optreden van twee jaar geleden hebben veel bezoekers naar aanleiding van dat concert gevraagd of Catherine opnieuw zou kunnen komen en dan, met naast haar eigen werk, ook interpretaties van bekend werk van Jacques Brel, Edith Piaf, Pierre Barouch, Jean Renoir en anderen. Zo is een concert ontstaan met de titel “ Les Grands Oiseaux ” , de grote vogels. De grote vogels zijn voor Catherine de nomaden, zigeuners en reizigers net als Catherine zelf. Zij inspireerden haar en namen haar mee naar het niet-alledaagse. Daarnaast zijn er “de grote reizigers van de ziel” zoals Virginia Woolf, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jacques Brel, Serge Gainsbourg waarop de teksten en muziek van Catherine zijn gebaseerd. Zowel de mensen die van meeslepende muziek houden als degenen die van poëzie houden kunnen hun hart ophalen. De performance van Catherine, maar ook haar verhalen zijn uniek en ontroerend.  

Catherine Delasalle
Catherine is als geen ander in staat om met haar warme sensuele stem een heel intieme sfeer te creëren. Haar stem evenaart die van Créco, Cora Vaucaire en Edith Piaf. Catherine is een natuurtalent. Op haar dertiende begon zij met componeren en zingen. Zij begeleidde zichzelf op de gitaar. In Parijs heeft zij jaren een opleiding zang gevolgd. Zij geeft momenteel zangles en workshops. Zij treedt op tijdens grote festivals in de wereld, zowel met jazz als klassieke chansons. Er zijn momenteel zeven albums van haar uit. Het concert past perfect bij het intieme karakter van de Mariakapel. Voor wie bij voorbaat nieuwsgierig is geworden; kijk op You Tube bij Catherine Delasalle en Philippe Thuriot.
Kaarten à € 12,50 zijn te reserveren op deze site, maar ook telefonisch via 0478- 636948 of bij de firma Wijenberg (0478-636390). Dat kan ook via onze Facebook-pagina.

 

Bestellen

zoeken

het fotoalbum

auteursrecht

© Copyright 2004-2021 - Stg. Mariakapel Holthees

Deze website werkt met CMS Made Simple versie 2.2.5